Vanzetti produkties is een kleine onafhankelijke producent van documentaires en televisie programma's. Het bedrijf is eigendom van Ellen Brautigam, producent/scenarist, en Marco Zuilhof, regisseur/producent.

Vanzetti produkties werd in 1989 opgericht. Naast zelfstandige documentaires hebben wij bijgedragen aan de series Werken aan Werk, Per Saldo, Onderstroom (RVU), Urbania en Small, Medium, Large (NPS), Noorderlicht, Lopende Zaken (VPRO), en Nieuw Economisch Peil (RVU/Teleac).


> website Vanzetti produkties


Een selectie uit recente producties:

Safaripark, Driedelige documentaire over de werknemers van safaripark Beekse Bergen, Werken aan Werk, RVU 2004.

Zuid Afrika, de staat van de regenboog, waarin de vraag aan de orde komt of Zuid Afrika zich op een soortgelijke wijze zal ontwikkelen als Zimbabwe, Nieuw Economisch Peil, RVU/Teleac, 2003.

De school als marktplaats, over de toenemende invloed van de commercie in het lager onderwijs, Nieuw Economisch Peil, RVU, 2003.

It's Magic Time, vijfdelig televisie feuilleton over de opkomst en de ondergang van het internet-marketing bedrijf Magicminds ten tijde van de dot-com-hype, RVU 2002, had als 90 min documentaire een korte bioscooproulatie in Docuzone december 2002.

Wij slaven van Suriname, regie-scenario: Frank Zichem, Producent-scenario: Ellen Brautigam, 1998-1999, RVU. Met een bijdrage van het Stimuleringsfonds. Première: IDFA 1999.

Louis Doedel, regie-scenario: Frank Zichem, Producent-scenario: Ellen Brautigam, 1998-1999, RVU. Met een bijdrage van het Stimuleringsfonds. Première: IDFA 1999.

De Band, Vijfdelige documentaire over de inpakkers van bonbons in de Sociale Werkplaats in Leiden, RVU 1998.